Recensies

“Het boek Verbasing over verzuring van Florentine van Vollenhoven verschijnt op een wel heel passend moment. De verandering in bewustzijn over gezondheid en welzijn bevindt zich in een fase waarin de turning point voelbaar wordt.

Een verandering waarin holistisch denken zich verder integreert en waarbij de kennis en kunde vanuit verschillende perspectieven gebundeld worden. Een tijd waarin leefstijlgeneeskunde haar plek aan het vinden is en waar de uniciteit van elk individu herkend wordt, zodat gezondheid op maat zich verder kan ontwikkelen.”

 

– Jan van der Greef Hoogleraar emeritus Analytical Biosciences (systeembiologie), Universiteit Leiden

“Ik zou het fantastisch vinden als je na het lezen van Florentines heldere uitleg je lichaam veel beter ‘begrijpt’ en als je grootste vriend(in) ziet. En dan hoop ik ook dat je gaat voor een gezonde zuur-basenbalans.

Ga je voor goede vrienden niet fluitend de keuken in om ze het beste en lekkerste eten voor te schotelen? Doe dat dan ook voor jezelf. En verbaas je erover wat basische voeding voor jou kan betekenen, én voor de wereld om je heen.

In dit boek ontdek je al snel dat basische, onbewerkte voeding ook veel minder verzurend is voor het milieu. Iets goeds doen voor je eigen gezondheid betekent zo automatisch dat je een gezond milieu ondersteunt. Pure winst!”

– Rineke Dijkinga Orthomoleculair voedingstherapeut en schrijfster

Wat een helderheid, wat overzichtelijk, compleet en belangrijk, vol bruikbare inzichten en informatie!

En ter ondersteuning de lay out, verluchtiging met tekeningen, de kleuren en de recepten alles met evenveel aandacht vormgegeven!

Ook een boek dat je vaker op zal pakken als naslagwerk, dank dat je het de wereld in gebracht hebt!

Elisabeth de Koning

School voor Bewust Zijn, www.schoolvoorbewustzijn.nl

Een fantastische week vol vitaliteit, gezondheid en rust. Na een week het zuur-base principe te volgen tijdens de kuurweek voelde ik ineens wat het effect van voeding is op het lichaam! Fantastisch! Het was heerlijk om na de kuurweek zelf verder te gaan en helemaal in verbinding te staan met mijn eigen lichaam.

Tijdens de kuurweek kregen we niet alleen de meest fantastische zuur-base maaltijden voorgezet, maar ook praktische informatie over het zuur base principe en hoe we zelf gezonde maaltijden kunnen samenstellen.

Voor iedereen die op zoek is naar meer verbinding, vitaliteit of gewoon even bij wil komen van een hectisch leven zou ik de kuurweek absoluut aanraden. Jong of oud maakt geen verschil.

Eva Moorman

Deelneemster Kuurweek

Verbasing over verzuring; het blijft verbazen!

Verzuring had ik immer geassocieerd met intensieve sportinspanning, het gevoel van ‘opgeblazen’ benen nog in het geheugen. Een relatie met voeding was mij niet bekend, die werd ook niet gelegd.

Tot ik, jaren geleden, tijdens reinigingsweken voor het eerst in aanraking kwam met het zuurbase principe, dat was voor mij een heuse eye opener. Verzuring werd juist in verband gebracht met voeding en ook wat de gevolgen daarvan zijn voor de gezondheid.

De aangereikte informatie zorgde voor een keerpunt in mijn denken en leven. Ik leerde het bestaan en het verschil kennen tussen zuur en basisch werkende voedingsmiddelen en dat een juiste samenstelling ervan bepalend is voor een goed zuur-base evenwicht. Een bewustwording die een centrale rol in mijn leven is gaan spelen.

Langzaam maar zeker heb ik het zuurbase principe in mijn voedingspatroon weten te integreren en weet inmiddels vrij goed hoe de juiste voeding op elkaar af te stemmen. Met het besef alles te kunnen eten; zondigen mag. Maar wel steeds met respect voor de balans. Dankzij deze ‘switch’ alsook door kritisch naar mijn gedrag te kijken eet ik sindsdien niet alleen bewuster, ik sta ook beter in contact met mijn lichaam. Ik ben het als het ware beter gaan ‘voelen’, wat het makkelijker maakt om er op te kunnen anticiperen.

Jaarlijks een reinigingsweek, met soms best nog lastige momenten, zorgt voor een ‘reset’ van het lichaam en is tevens een extra stimulans om de balans te blijven bewaken. Ik ervaar het oprecht als een voorrecht en prijs me rijk dat deze voedings- en zienswijze op mijn pad is gekomen.

Henny Bouwmeester

Deelneemster kuurweek

Na ruim drie weken een kuur met het zuur-basenprincipe gevolgd te hebben, kan ik enkel positief zijn. Het is één grote weldaad aan mijzelf geweest.

Deze periode was indrukwekkend op vele fronten. In de kuurweek zelf bij Florentine en Marielle kreeg ik elke dag een heerlijke basische warme middagmaaltijd, met zorg bereid en feestelijk opgediend. Geen wonder dat thuis, in de opbouwweek naar het gewone leven, de effecten nog door resoneren.

Dat de verzuring en overbelasting maar lang zullen uitblijven!

Ruud Giesberts

Deelnemer kuurweek

De allereerste keer dat ik een reinigingsweek deed was het meest opmerkelijke: de smakelijke basische maaltijden, het hoge verzadigingsgevoel en als bonus een gewichtsverlies van maar liefst 2 kg in 1 week.

Geïnspireerd door het zuur-basenprincipe besloot ik om later een sapvastenkuur te doen. Ik voelde me helder en energiek. Op de terugweg naar huis reed ik regelrecht naar een winkel waar ik een sapcentrifuge kocht. Vanaf dat moment wordt de centrifuge gemiddeld 5 keer per week gebruikt. Mijn vriendin, aangestoken door mijn enthousiasme is nu onze ‘sap-master’!

De reinigingsweek is een week waar ik in de loop van het jaar me op verheug. Vooral om mezelf te herinneren hoe goed het is om te ‘versoberen’.

Hetty Oosterbeek

Deelneemster kuurweek